Arts

Arts – Geneeskunde

Ik startte ik in Antwerpen met de opleiding geneeskunde vanwege een hoog lotnummer bij de loting in Nederland. Na 7 jaar in Antwerpen gestudeerd te hebben, heb ik mijn specialisatie tot reumatoloog in Nederland gedaan. Ik bekwaamde mij specifiek ook in het maken van echo’s van het bewegingsstelsel en promoveerde op mijn proefschrift: “Cardiovascular risk in rheumatoid arthritis patients, diagnosis and treatment: a report of the FRANCIS.

Het studeren in België heeft mijn blik verruimd. De verschillen tussen Nederland en België, het van buitenaf kijken naar je eigen land, gewoontes en overtuigingen. Het terecht komen in een totaal andere wereld als het gaat om onderwijssysteem, hiërarchie en structuur. Al was het zeker geen vrije keus om de grens over te stappen, het heeft me veel gebracht en ik ben blij met de ervaring. Ondanks dat ik al vrij snel in de opleiding besloot reumatoloog te willen worden, had ik had ik altijd al een grote interesse voor de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie.

Wat tot uiting kwam zowel in mijn manier van werken, als in de cursussen en opleidingen die ik naast mijn studie en werkzaamheden volgde. In 2019 besloot ik deze interesse serieus te volgen en stapte ik over van de ziekenhuiswereld naar de GGZ. En ik voel me als een vis in het water in mijn nieuwe werkomgeving. Momenteel werk ik in een kleine, ambulante GGZ instelling waar ruimte is om je eigen weg te ontwikkelen en de zorg te leveren die nodig is. Zo werk ik het liefst.