Docent en trainer

Docent en trainer

Als student geneeskunde in Antwerpen had ik vaak lange dagen college. Van half 9 tot 18u was geen uitzondering. Een groot gedeelte bestond uit monologen en eenzijdige kennisoverdracht. Zeker niet altijd op een meeslepende manier. Het prikkelde mij en voedde mijn wens om hier beter in te worden dan sommige professoren die voor mij stonden. Ik volgde een lerarenopleiding, inclusief een stage op diverse middelbare scholen in Antwerpen. Ik werd steeds creatiever in het wisselen tussen werkvormen. Ontdekte hoe je aansluit bij een groep en hoe je de aandacht optimaal bij je verhaal houdt.

Sindsdien heb ik op veel verschillende manieren bijgedragen aan scholing van medisch specialisten, huisartsen, AIOS, doktersassistentes, verpleegkundigen, laboranten.

Zet mij voor een groep mensen en je krijgt gegarandeerd iets anders dan je verwacht. Maar reken maar dat deelnemers er wat van leren.

In 2019 ontdekte ik een nieuwe manier om kennis over te dragen en verhalen te vertellen. Namelijk het opnemen van podcasts. Samen met onder andere Paul Koning nam ik een reeks podcasts op over diverse medische onderwerpen.  

Maakt het je nieuwsgierig en/of ben je op zoek naar een spreker? Neem vrijblijvend contact op.