Welkom

Arts

Ik startte ik in Antwerpen met de opleiding geneeskunde vanwege een hoog lotnummer bij de loting in Nederland. Na 7 jaar in Antwerpen gestudeerd te hebben, heb ik mijn specialisatie tot reumatoloog in Nederland gedaan. Ik bekwaamde mij specifiek ook in het maken van echo’s van het bewegingsstelsel en promoveerde op mijn proefschrift: “Cardiovascular risk in rheumatoid arthritis patients, diagnosis and treatment: a report of the FRANCIS.

Het studeren in België heeft mijn blik verruimd. De verschillen tussen Nederland en België, het van buitenaf kijken naar je eigen land, gewoontes en overtuigingen. Het terecht komen in een totaal andere wereld als het gaat om onderwijssysteem, hiërarchie en structuur. Al was het zeker geen vrije keus om de grens over te stappen, het heeft me veel gebracht en ik ben blij met de ervaring.

Ondanks dat ik al vrij snel in de opleiding besloot reumatoloog te willen worden, had ik had ik altijd al een grote interesse voor de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie. Wat tot uiting kwam in mijn manier van werken, cursussen en opleidingen die ik naast mijn studie en werkzaamheden volgde. In 2019 besloot ik deze interesse serieus te volgen en stapte ik over van de ziekenhuiswereld naar de GGZ. Waar ik als algemeen arts diverse functies beoefen en mij bezin op de rol en positie die ik in dit nieuwe speelveld zou willen gaan innemen.

Veel mensen om mij heen benoemen dat het zo zonde is dat ik na een hele specialisatie en promotie overstap om weer opnieuw te beginnen. Ik kijk hier heel anders tegenaan. Ik ontwikkel me door en neem al mijn kennis uit de somatiek mee naar de psychiatrie. Met veel plezier maak ik mij nieuwe kennis en vaardigheden eigen.